Eikmaskin - Tettere bånd

Eikmaskin

Tettere bånd

Tun Media er veldig stolte av å kunne presentere Eikmaskin som en av hovedsamarbeidspartnerne til Hopp i høyet, som arrangeres på rådhusplassen lørdag 27.august.

-       Vi synes dette er en unik mulighet for å knytte et tettere bånd mellom bonde og forbruker, forteller Ole Jørgen Baarlid, produktsjef i Eikmaskin.

Eikmaskin AS er en sentral ressurs for EIK-kjeden og importerer landbruksmaskiner til Norge. I 2014 omsatte de for 1.1 milliarder norske kroner og fører egne produktspesialister på både traktor, høstemaskiner og redskaper.

Viser hele prosessen

I dag blir avstanden mellom bonde og forbruker hele tiden større og mange tenker ikke over hvilken fremgangsmåte maten må gå igjennom før den kan kjøpes i butikken.

-       Et arrangement som Hopp i høyet er viktig for Eikmaskin, for forbrukeren får mulighet til å stige inn i bondens hverdag, bli en del av hele kornproduksjonen og virkelig forstå hvor maten som kjøpes i det hele tatt kommer fra. Vi kommer til å vise og forklare hvorfor prosesser er mye mer komplisert enn som så.

Fra jord til bord

For de som ikke vet hvordan kornprodukter produseres, kan altså med egne øyne få observere hvordan en slik utvikling ser ut i realiteten. På rådhusplassen stiller Eikmaskin forskjellige stadier av kornets utvikling og arbeidsmaskiner fram.

-       Vi viser deg hele utviklingen fra den dagen kornet blir sådd og hva som skjer uke for uke, og i tillegg har vi en stilig treske stående på plassen, avslører Ole Jørgen om programmet.

Få mer kunnskap
Landbruket er en kapitalkrevende næring og med Eikmaskin representert på Hopp i høyet vil du lettere forstå veien fra primærvare til forbruksvare.

Hopp i høyet er et gratis arrangement og åpent for alle. For mer info og fullt program følg med på nettsiden: www.hoppihoyet.no.

Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til Hopp i høyet 2016!